top of page
Foto Medpoint.jpg

Over PSY NATALIS

dr. Natalie Marchetta, PhD

 Klinisch Psycholoog*, Neuropsycholoog
 

"AANDACHTIG LUISTEREN, VERBINDING,
DAADKRACHT, OPTIMISME  EN HOOP"

Natalie Marchetta studeerde in 2003 af aan de Universiteit Maastricht, waar ze haar Master of Science in Neuropsychologie behaalde. Aansluitend deed ze een doctoraatsopleiding aan de Universiteit Maastricht en promoveerde ze in 2007 tot doctor in de Neuropsychologie op haar onderzoek naar ‘Cognitieve processen bij volwassenen met ADHD’. Van 2005-2008 deed Natalie eveneens de Postmaster tot Gezondheidszorgpsycholoog bij RINO Zuid in Eindhoven. Dit is een gespecialiseerde opleiding in verschillende therapeutische stromingen (o.a. cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte psychotherapie) en psychodiagnostiek. Vervolgens werkte ze als gezondheidszorgpsycholoog met (jong) volwassenen bij een landelijke ambulante geestelijke gezondheidszorginstelling waar ze voornamelijk in een multidisciplinair gezondheidscentrum en een ambulante gespecialiseerde en eerstelijns afdeling in Maastricht werkte met haar specialisme op het vlak van diagnostiek en behandeling van AD(H)D. Vanaf 2013 combineerde ze haar werk als gezondheidszorgpsycholoog met diverse directiefuncties bij landelijke ambulante geestelijke gezondheidszorginstellingen.

In 2020 zette ze de stap naar zelfstandig ondernemerschap waarin haar droom altijd is geweest een eigen bedrijf met een maatschappelijk engagement op te zetten. Mede geïnspireerd door de Corona crisis besef ik hoe kwetsbaar het leven is en hoe belangrijk gezin, familie en verbondenheid is en daarin een gezonde balans te vinden met werken in de geestelijk gezondheidszorg. Dit heeft me ertoe aangezet om Advies en Psychologie Praktijk ‘PSY NATALIS’ in Maastricht op te starten. Hierin brengt ze haar jarenlange levensbagage en expertise op het vlak van zorginhoud, bedrijfsvoering, innovatief onderzoek en procesoptimalisatie in verbinding. Sinds 2021 is ze tevens erkend klinisch psycholoog in België en is ze met haar Psychologie Praktijk PSY NATALIS  werkzaam binnen het multidisciplinaire zorgpraktijken/ vindplaatsen in Sint-Truiden en in Aalst-Bij-Sint-Truiden. Op deze manier kan Natalie zich met volle passie toeleggen op de cliëntenzorg en bijdragen aan het verkorten van de wachtlijsten met aandacht voor mentaal welzijn vanuit het bio-psycho-sociaal model.

Hierbij gaat ze geïnspireerd door de positieve psychologie te werk om cliënten in hun eigen kracht te zetten, (nieuwe) energiebronnen te leren aanwenden. Ieder mens is immers uniek en vandaar dat de behandeling op maat is in afstemming met de vraag en behoefte van de cliënt. Hierin krijgen cliënten handvatten om in de toekomst beter te kunnen anticiperen op moeilijke situaties die hun pad kruisen. Haar missie is:

“Focus op een gezonde balans met centrale aandacht voor het verhaal van de cliënt. Samen gaan we op weg naar een positieve mentale gezondheid en resultaat.”    

Lidmaatschappen:

  • Lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

  • Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)

  • Lid van de European Federation of Psychologists Associations (EFPA)

  • Lid van de Psychologencommissie

 

Registraties:

  • Erkend Klinisch Psycholoog België (visumnummer 320151)

*Erkend klinisch psycholoog in België

Beeldmerk Psycholoog NIP.jpg
bottom of page